Meestgestelde vragen

Neem voor persoonlijk advies vrijblijvend contact met ons op

u

Wat zijn gluten en wat doen ze?

Gluten is het woord voor eiwitten die voorkomen in sómmige granen: tarwe, rogge, gerst (gort), spelt en khorasan tarwe In het gluten zit het eiwit gliadine. Gliadine zorgt voor problemen als allergie bij de hond of kat. Alle (pseudo) granen, bevatten gluten, maar alleen het gluten van tarwe, gerst en rogge bevat gliadine. Zaden van haver, gerst, rijst, mais, sorghum en teff worden min of meer ook tot de granen gerekend. Echter deze geven geen allergie omdat de gluten niet het eiwit-gliadine bevat.

Bevo brokken zijn glutenvrij, dit draagt bij aan een zeer goede verteerbaarheid. Bevo heeft ook producten in haar assortiment die geheel graanvrij zijn.

u

Wat wordt er verstaan onder natuurlijk?

Alle producten van Bevo zijn 100% natuurlijk. Wij verstaan onder natuurlijk: alles wat uit de natuur komt en door de natuur wordt voortgebracht. In onze producten zitten dus alleen natuurlijke ingrediënten zonder chemische kleur-, geur- en smaakstoffen en ook zonder chemische antioxidanten.

u

Tot welke leeftijd geef ik mijn hond puppyvoeding?

Ons advies is om rond 6 maanden over te stappen op ‘volwassen’ voeding. Dit om, vooral bij grote honden, groeipijnen te voorkomen

u

Kunnen geleverde producten worden geretourneerd?

Nee reeds bestelde en geleverde producten worden niet retour genomen i.v.m. voedselveiligheid voor hond en kat.

u

Wat zijn de bezorgkosten en levertijden?

Bestellingen voor 16:00 uur besteld proberen wij zoveel mogelijk dezelfde dag te versturen.

Wij geven het daarna uit handen aan post nl of dhl en hebben er geen controle meer op. 95% wordt de daaropvolgende dag bezorgd, echter bij drukte aan hun zijde kunnen de levertijden enkele dagen langer duren.  U krijgt een mail met een track and trace code waarmee U Uw zending kunt volgen.

Levertijden van dozen kunnen afwijken indien er voor of in het weekend wordt besteld, het daarom ook erg belangrijk is tijdig te bestellen.

Verzendkosten van dozen zijn € 6,50 per 20 kg.
U bent natuurlijk altijd welkom om de hondenbrokken zelf komen afhalen in onze winkel in Lithoijen.

Leveringen vanaf 40 zakken in Nederland zijn gratis.
Bij leveringen onder 40 zakken worden transportkosten berekend à € 55,00. Transport vindt plaats op vastgestelde dagen en routes.

u

Wat is het verschil tussen een extruder brok en een geperste brok?

Het bereidingsproces is anders waardoor de brok een ander uiterlijk / structuur krijgt.

u

Hoe wordt een extruder brok geproduceerd?

Extruderen, gebeurt bij een temperatuur van 120 graden Celsius, Hierdoor worden de granen grotendeels gaar gemaakt en daarmee ontsloten. Daarnaast wordt er onder druk ook vocht toegevoegd. Zodra het mengsel uit de extruder komt valt de druk weg, waardoor de brok min of meer wordt ‘opgeblazen’ (lucht holtes) en een krokante structuur krijgt. De benodigde vetten en oliën worden als laatste toegevoegd, zodat ze niet onnodig worden verwarmd.

Geëxtrudeerde brokken zetten uit in de maag doordat de luchtholtes zich vullen met maagsappen.

u

Hoe wordt een geperste brok geproduceerd?

Persen: Hierbij wordt het grondstofmengsel bij een temperatuur van circa 60 graden Celsius door de matrijs (vormplaat) geperst. Door deze relatief lage temperatuur ondervinden de hoogwaardige grondstoffen een minimale belasting van de verhitting.

Bij een geperste brok zijn alle voedingsstoffen bij elkaar geperst en zit er geen lucht in de brokken. Hierdoor nemen geperste brokken minder ruimte in de maag. Een geperste brok valt in de maag geleidelijk uiteen omdat de maagsappen alleen van buitenaf de brok kunnen verteren. Hierdoor is de maagbelasting minder groot is.

u

Waarom zit er gruis bij een geperste brok?

Omdat geperste brokken makkelijker breken. Bij elke breuk ontstaat er wat gruis. Hoe harder de brok hoe minder gruis er ontstaat. Bevo Hondenvoeding kiest ervoor om géén onnatuurlijke additieven toe te voegen om het ontstaan van gruis te verminderen.

Het gruis is dus van dezelfde kwaliteit als de brok en kun je dus ‘gewoon’ opvoeren. Eventueel door wat aan te lengen met water. Of zelfs koekjes ervan maken! 

u

Welke brok is beter? Geperst of geëxtrudeerd?

De beste brok is per hond verschillend. Het is maar net waar je hond het beste op reageert.

u

Wat is de functie van de ingrediënten?

(+31) 6 28342778

Geopend op onderstaande tijdstippen

info@bevobrok.nl

Stuur vrijblijvend een mailtje